Експертите на РИОСВ - Русе извършиха 141 проверки на 128 обекта от контролираната територията през март.

...
</TD
>Експертите на РИОСВ - Русе извършиха 141 проверки на 128 обекта от контролираната територията през март.
Коментари Харесай

Експертите на РИОСВ - Русе провериха 130 обекта

Експертите на РИОСВ - Русе извършиха 141 проверки на 128 обекта от следената територията през март. От тях 106 са планови, а 35 – изключителни. В рамките на осъществения надзор са дадени 60 наставления за съблюдаване на екологичното законодателство. За открити нарушавания на физически и юридически лица са формирани 11 акта, а шефът на РИОСВ - Русе е издал 6 наказателни постановления, с които на юридически лица са наложени имуществени санкции в общ размер на 4 600 лева

Общо събраните суми от РИОСВ - Русе по наложени санкции, имуществени санкции са 7 060 лева и по еднократни и текущи санкции (чл. 69 от ЗООС) - 15 241,43 лева По подписани съглашения по член 58г от Закона за административните нарушавания и санкции са постъпили 1 750 лева, оповестяват от dunavmost.com.

През март в инспекцията е постъпила 1 писмена тъжба, препратена от ОДБХ - Русе, за разливане на течни и прахосване на твърди торови маси от животновъден обект в землището на село Новград, община Ценово. Своевременно са подхванати дейности, като е осъществена взаимна инспекция с представители на Инспекцията, Община Ценово и ОДБХ - Русе. Установено е, че жалбата е неоснователна. 44 е броят на постъпилите сигнали. Предприети са дейности, като по един от тях следва инспекция през идващия месец. От тях 20 са препратени по компетентност; 6 са основателни и 17 са неоснователни.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР